Цигов чарк се намира на 7 км от град Ракитово, на 7 км от град Батак и на 20 км от Велинград. Курортът предлага възможности за лов и риболов, водни спортове и забавления.

В курорта се намират няколко по-големи хотела, много малки семейни хотелчета и частни вили. Основната леглова база (около 17 000) е във вилите и хотелските комплекси тип "еднофамилни къщички". Курорта е от типа семейно развлекателен комплекс. Има развит "пазар", хранителни магазини и множество малки заведения, те се конкурират с луксозните ресторантски и бар комплекси в хотелите. Има две напълно оборудвани писти. Едната е до контра-стената на язовира, а другата е на пътя от Ракитово за Батак около два километра след разклона за центъра на к. к. тя има ски влек, ски гардероб, пластмасови шейни, чук-и-гек и ски учители. Цените са достъпни за всички желаещи да посетят това място.

Пистата е с дължина 1200 м. Има място за начинаещите и за вече утвърдилите се скиори. Около ски пистата има паркинг и места за хранене. Инфраструктурата е в развитие, като доста от върнатите земеделски земи не са в регулация. Това пречи за бързото израстване на курорта и заемането на място сред утвърдили се вече курорти като Банско и Пампорово.

Интересът на инвеститори в региона е осезателен. Пред старта на изграждането си са доста мащабни проекти — хотели, луксозни вилни селища с паркинги, ресторанти, басейни и всички удобства за туристите. Предстои добавянето на допълнителни писти, към вече изградената ски писта с модерни съоръжения.

Цигов Чарк...

Цигов Чарк се намира на югозападния бряг на язовир „Батак“, който е третият по големина язовир в България....

Риболовен Сезон...

Традиционно през юни, се открива риболовният сезон в страната и многобройните любители риболовци могат да се...

Пролет Пукна...

И най-късата, и най-дългата поетична форма на света не биха могли да опишат красотата на пролетта при нас, в...

Сутрешна Преса...

Невероятни емоции предлага в последните дни родопският язовир “Батак”, който е изцяло замръзнал със...